måndag 24 november 2014

24/11/2014

En månad till julafton...! Tiden går så fort, var även 100år sen jag uppdaterade bloggen oxå..

Full fart mot jul, jo tack! Alla julbord börjar denna vecka på jobbet. Så kmr bli å kötta fram t O m den 20/12. Har fixat 2julklappar ännu, 2 är alltid två mindre dagarna för julafton ;)

Igår var vi iväg med Karamellen på min & hennes första tävling tillsammans. Det gick jätte bra. Mitt mål var att komma i mål med att ridit bra vägar och att hon inte skulle dubbelstampa utan bara rulla på. Framhoppningen var extremt trångt så hon blev ganska stressad när vi kom in. Så hann ta 2språng på ett räcke innan vi skulle in på banan. Väl inne på banan så slappnade hon av när de fanns plats. Blev lite av å på under banans gång. Hon backar av själv ganska mycket men svarade snabbt fram när jag jag bad henne gå på framåt. Hehe hinder nr 6 var en oxer ur en vänster sväng isch. När jag hoppade hörde jag hela publiken dra efter andan..?!? Fattade ingenting, trodde kanske hennes benskydd lr ngt åkt ner? Men tänkte är det något så kommer domaren väl stoppa lr något. Fortsatte rida. När jag kom i mål 0+0 fel så frågade jag mamma vad som hände vid nr6. Då hade hon lyft arslet så högt över och sparkat rakt ut över hindret. Aah jag vet inte, skit samma. Slutade på en 3e plats. 80cm Stil. Kan även tillägga att jag hade samma poäng som 2an men hon hade snabbare tid i omhoppningen.

I nästa klass 90cm A:0/A:0 så kändes de mycket bättre. Då hade vi vart inne en sväng och hon hade fått hoppat fram lite bättre. Allt var bara bättre. Även i denna klass så red jag ganska långa vägar i omhoppningen för att behålla rhytm & balans. Trots de gick vi omålat på en snabbtid som gav oss en 2a placering. Otroligt nöjd med fröken! Världens bästaste Karamell!! När hon blir starkare så kmr hon bli farlig ute på omhoppningarna till sommaren. Stor galopp som kan korta sig å vända på en 5öring och hoppar allt - optimala hopphästen! Nu blir de lite lugnt under vintermånaderna här. Dels för att jag kommer jobba och hon behöver lägga på sig mer fett så hon har något att bygga upp muskler utav.

Första tävlingen som jag vill åka på för nästa säsong är på Lurbo 7/2 så får se om de blir båda som får åka eller bara en utav dom. Återstår att se!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar