måndag 18 februari 2013

Jobb,träning,tävling

Shit asså är så sjuuukt trött. Måndag = vilodag, iaf idag. Ska inte lämna gården, bara vara hemma.

Torsdags så var de Alla Hjärtansdag, som jag firade me att jobba på Hyllan. Markus Aujalay som är en av domarna i Mästerkockarna var och gästade oss. Trevlig människa.

Fredagen var de ett pass i baren på Sysslo. Gillar att vara där faktiskt. De är lugnt och skönt, ingen stress och inga otrevliga, fulla gäster ( jämför mot nattklubben ). Trimmade Tusse lite me galoppera över ett litet hinder tidigare på dan. Som jag sagt tidigare, de är bra med 2-3dm snö som bromsar honom lite. Kändes riktigt fräsch, lite busig som vanligt :)

Lördags, joggade Tussen och gjorde bara lite lösgörande övningar inför söndagens dressyrtävling. Köttade ett pass på Åkanten på kvällen/natten. Förvånad över att de var så mkt folk ut och att jag hade en bra kassa med tanke på att de är mitten på månaden. Pumpade iväg 5-6 champangeflaskor, vilket var rätt najs med tanke på att folk knappt köper vin där ute på vintern. Snabbt som fan städade jag och fixade. så stäplade rekord tidigt, 03.20 tror aldrig de har hänr förr. Men de var ju bara bra eftersom jag ville ha så mkt sömntid som möjligt.

04.30 va klockan sista gången jag kollade. Somnade till att precis klarat en bana på jävla Candy Crush som jag kämpat med i säker 1veckas tid...
08.15 va hästen lastad och grejerna i bilen och vi på rull. Blev inte mycket sömn, men men. Framridningen var ganska trång, eftersom jag bara kunde rida i kollektingring då Tussen inte får gå med brodd kunde jag inte rida fram på utebanan. Men han kändes iaf fin, taggad och glad. Galoppen kändes riktigt fin. Lite stuts å protester emellanåt men han taggade ner med dom dumheterna.
Inne på banan blev han super spänd! Nej för han har ju aldrig gått förbi domaren förut, mupp. Sen reaherade han på högtalarna, va ganska högt ljud och dom satt ovanför ena hörnet vid domaren...
Hade väl en miss och de va ett byte, men sen va de mest detaljer. Men var inte alls nöjd med ritten. Kändes verkligen skit. Fick iaf 66,896% och gav en 2a plac. Så så illa kan de väl inte vart ändå då, fast ibland känns de så mkt sämre än vad de ser ut. Men de beror nog på att man själv känner detaljerna när man rider och man har ändå en känsla som man strävar efter.

Veckan som kommer blir det fullrulle igen såklart.
Imorgon 15.30 blir de en sväng till Bowlaget för en genomgång av lite grejer där.
Onsdag, 12.45-13.45 Kiropraktorn, ska bli fett najs, har ganska ont så de ska bli bra att hon får knäcka några kotor på plats igen.15.00-16.00 Baristautb. på Hyllan. Äntligen kanske man kan lära sig skillnaden på alla kaffesorterna hit å dit. 17.00-19.00 Kurs med Simba.
Tors & Fre jobb Bowlis. Lör jobb Åkanten på nattklubben.

Nåväl, de va nog de mesta, lite utav en uppsats, men skitsamma nu vet ni vad jag har och ska pyssla lite med den närmsta veckan. Tjing !

Bilder från gårdagens dressyr med Tussen :)

1 kommentar: