torsdag 11 oktober 2012

segt

Fett me förkyld. Fyfaan, tror jag blev kall när vi va på marknaden i regnet i tisdags + att de vart utgång. Kaoz. Nu på fm kom jag plötsligt på att..vart fan är min plånbok !? Första tanken var, fuck den är kvar i taxin ! Panik. Ringt runt osv osv men den är nu återfunnen tack och lov !!! Fett jobbigt läge annars. Och just att jag kom på de idag å inte som igår..Aja allt löst iaf :)

Sitter uppe på kontoret och glor runt efter bra tips som kan hjälpa att få lite mer power i hingsten. Vill ha lite mer tryck och fart i han. När jag läste unghäst på Strömsholm så hade vi Jens bok som lärobok. Där skrev han om F-metoden lr ngt liknande. De innebär Förtroende & Framåtbjudning för att den unga hästen ska kunna utbildas på ett bra sätt. Förtroende är nog de minsta problemet för Jackie, de är de här me framåtbjudningen...Spelar ingen roll om man är i skogen, stubbåkern, ridhus eller utebanan...Han får variation av motion så de kan inte vara så att han har "ledsnat". Foder är ngt många har diskuterat i olika forum som jag har läst om när jag har sökt på "seg ponny" osv. Han äter hösilage som har bra kvalite, ca 10kg/dag samt 2kg havre/dag...och de gräs som fortfarande finns ute i hagen. Han har vilat ett par veckor, men jag vet inte vad jag ska göra !?
Tusse skulle kunna bli donator till alla sega ridskolehästar i världen med hans energi, han har överskotsenergi så de räcker å blir över...Har ju bara haft pigga/heta ponnyer å hästar så blir ju tokig när de går så långsamt...

Bilden nedan är på min gammelponny Zonette.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar